Ψάρι σισιλιέν

by sidagi.gr
691 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό ψάρι σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 ντομάτες
½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα τομάτας, ελιές και κάπαρη για ένα ελαφρύ και γεμάτο γεύμα

Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα τομάτας, ελιές και κάπαρη για ένα ελαφρύ και γεμάτο γεύμα

Βάζουμε τις φέτες ψαριού σε ένα ταψί.
 Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε στο λάδι τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε και τις ψιλοκόψουμε, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό.Τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.Τις ελιές τις τοποθετούμε γύρω από το ψάρι.
Πάνω από το ψάρι ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου
 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα