Υλικά:
1 μεγάλο κουνέλι
1 φιάλη κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
Φύλλο δάφνης
Mαϊντανός
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
1 καρότο
Πιπέρι ακοπάνιστο
1 γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
250 γραμμάρια κρεμμυδάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε σε μερίδες το κουνέλι και προσθέτουμε το κρασί, τα κρεμμύδια, το φύλλο δάφνης, μερικά κλωνάρια μαϊντανό
, το θυμάρι, 1 καρότο κομμένο σε φετάκια και μερικούς κόκκους πιπέρι.
Χωρίζουμε σε μερίδες το κουνέλι και προσθέτουμε το κρασί, τα κρεμμύδια, το φύλλο δάφνης, μερικά κλωνάρια μαϊντανό
, το θυμάρι, 1 καρότο κομμένο σε φετάκια και μερικούς κόκκους πιπέρι.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες.
Βγάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού από τη μαρινάτα και τα στεγνώνουμε. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα κοκκινίζουμε με το βούτυρο. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το κονιάκ.
Βάζουμε αμέσως φωτιά και όταν σβήσει η φλόγα ρίχνουμε τη μαρινάτα στραγγισμένη, το καρότο μόνο από τη μαρινάτα, τα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και σωταρισμένα με βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το κουνέλι να ψηθεί σε μέτριο φούρνο επί 1 ½ περίπου ώρα.Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.