Σπαγγέτι με χταπόδι

by sidagi.gr
570 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 χταπόδι περίπου ένα κιλό
500 γραμμάρια σπαγγέτι
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ντοματάκια κον κασέ
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές. Βάζουμε το χταπόδι μέσα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 3 με 4 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά.Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35 με 40 λεπτά έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και ένα κουτάλι αλάτι.Ανοίγουμε το μάτι στους 9 βαθμούς. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και στραγγίζουμε τα νερά με ένα σουρωτήρι.
Με μια τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 2 λεπτά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα