Μοσχάρι στη γάστρα με πορτοκάλι

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

350 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
15 γραμμάρια βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά
2 μικρά πορτοκάλια
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και μυρωδάτο μοσχαράκι στη γάστρα για το μεσημεριανό σας γεύμα

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνουμε το κρέας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά σε όλες τις πλευρές.

 

Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε το εξωτερικό τους μέρος.

Ακολούθως, μεταφέρουμε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτουμε το χυμό και ένα ξύσμα πορτοκαλιού.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Σερβίροντας γαρνίρουμε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα