Σιμιγδαλένιος χαλβάς λεμόνι

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
150 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
2 ποτήρια σιμιγδάλι
2 1/2 κούπες καφέ ζάχαρη
5 κούπες νερό
1 κούπα κορν φλάουρ
Από 1 λεμόνι το ξύσμα του

Εκτέλεση:

Γρήγορο και εύκολο γλυκό με απλά υλικά και εύκολα υλικά

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κούπα κρύο νερό. Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 4 κούπες νερό και τις αναμιγνύουμε με το σιμιγδάλι.

Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα βουτυρωμένη και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα