Υλικά:
1 πακέτο χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε μπουκίτσες 1,5 εκ.
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και τέσσερα
8 πιπεριές Φλωρίνης ή κίτρινες κέρατο καυτερές κομμένες σε παχιά δαχτυλίδια 1, 5 εκ.
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανάλατο, λιωμένο
2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση:
Ιδανικός καλοκαιρινός μεζές για να συνοδέψετε το ούζο σας
Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια θα πρέπει να μουλιάσουν στο νερό για τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσιμο τους για να μην καούν.
Ανακατέψτε το μέλι, το βούτυρο και σάλτσα σόγιας σε ένα μικρό μπολ και αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι λουκάνικο σε ένα δαχτυλίδι πιπεριάς . Στη συνέχεια περνάτε τα λουκάνικα μέσα από τα καλαμάκια, ραντίζετε με το μείγμα βουτύρου σόγιας και ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στη τρίτη ένταση θερμότητας του φούρνο, στο μεσαίο ράφι για 5 – 8 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε με ούζο.