Υλικά:
Για 10-12 άτομα
500 γραμμάρια πουρές κάστανο
125 γραμμάρια βούτυρο
125 γραμμάρια κουβερτούρα
70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας μαύρο ρούμι
Μαρόν γλασέ για διακόσμηση
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός με γέμιση κάστανου
Σε ένα μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 400 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη και τη σοκολάτα.
Ενώνουμε το μείγμα με τον πουρέ κάστανο προσθέτουμε το ρούμι και αδειάζουμε στο κέντρο μιας στρωμένης λαδόκολλας.
Τυλίγουμε τις δυο άκρες για να σχηματιστεί ο κορμός και τον βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώσπου να σφίξει.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με ένα πιρούνι χαράζουμε την επιφάνεια για να σχηματιστούν γραμμές όπως στον κορμό ενός δένδρου.
Διακοσμούμε με μαρόν γλασέ και άχνη ζάχαρη.