Κορμός με παντεσπάνι και μούς σοκολάτας

by sidagi.gr
939 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το παντεσπάνι
5 μεγάλα αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
95 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές σούπας γάλα
28 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1/8 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο

Για τη μους
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ξεχωριστό γλυκό με απλά υλικά, τότε δοκιμάστε το

Για το παντεσπάνι
Χωρίζουμε τα τρία από τα 5 αυγά, βάζοντας τους κρόκους σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο, προσθέτοντας στους κρόκους και τα υπόλοιπα 2 αυγά (ολόκληρα). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα εκτός ψυγείου.

Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μικρό κατσαρόλι, βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για να τα διατηρήσουμε ζεστά.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε τους κρόκους (και τα δύο ολόκληρα αυγά) μαζί με 75 γρ. ζάχαρη (από τα 150 γρ.), σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπούμε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Σε άλλο μπολ χτυπούμε, με το ειδικό εξάρτημα για μαρέγκες, τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. ζάχαρης και χτυπούμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας σπάτουλα, κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω, διπλώνοντας έτσι τη μαρέγκα στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε και πάλι προσεχτικά με ελαφρές κινήσεις.

Μοιράζουμε το μείγμα στη μέση και χρησιμοποιώντας δύο ταψιά τετράγωνα (40 Χ 28εκ. μέγεθος) – τα οποία έχουμε πρώτα βουτυρώσει και έχουμε βάλει λαδόκολλα στο πάτο – ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά.

Για τη μους
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κάτσει.

Για την συναρμολόγηση του κορμού
Βάζουμε στο ψυγείο το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω σε μια μεμβράνη ή βρεγμένη πετσέτα (για να μπορούμε να ρολάρουμε το παντεσπάνι) της κουζίνας και απλώνουμε με μια ίσια σπάτουλα την μούς από πάνω. Με την βοήθεια της πετσέτας κλείνουμε σε ρολό το παντεσπάνι με τη μούς και τοποθετούμε στο ψυγείο. Η συνταγή βγάζει δύο κορμούς για έναν κορμό απλά βάζετε τα μισά υλικά της συνταγής.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα