Σπανάκι με γιαούρτι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 6 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού ή 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε τα με κράκερ και αλλάξτε τη γευση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο σπανάκι και το τηγανίζετε ανακατεύοντας μερικές φορές για περίπου 10 λεπτά.Το σπανάκι θα «βγάλει» τα υγρά του και θα μαλακώσει χωρίς την επιπλέον προσθήκη νερού.

Συνεχίζετε να σιγοβράζεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά για άλλα 10 λεπτά.
Αδειάζεται το γιαούρτι στο σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει καλά σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο και μετά σερβίρετε.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα