Σάλτσα μπολονέζ

by sidagi.gr
0 σχόλιο 2 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά

1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)

1 ξυλαράκι κανέλας

1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

 

 

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε τη σάλτσα με μακαρόνια ή ρύζι!

Ζεσταίνετε  τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς. 

Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά. 

Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι. 

Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα