Home Συνταγές ΜαγειρικήςΣνακ / Ορεκτικά Ομελέτα με μπρόκολο και πατάτες

Ομελέτα με μπρόκολο και πατάτες

by sidagi.gr
0 σχόλιο 13 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 μπρόκολο
1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
4 αυγά χτυπημένα
45 ml γλυκό κρασί
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλιά της σούπας τρίμμα αυγοτάραχου
30 ml ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Μια διαφορετική συνταγή για όσους αγαπούν τις ομελέτες…

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 8 λεπτά.

Κόβουμε το μπρόκολο και κρατάμε τις κορυφές του, γιατί αυτές θα χρησιμοποιήσουμε στην ομελέτα.

Βράζουμε την πατάτα και μόλις κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε ροδέλες.

Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το μπρόκολο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Όταν απορροφηθούν τα υγρά, βγάζουμε το μπρόκολο από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.

Αφήνουμε τις πατάτες να σοταριστούν ελαφρώς για 1-2 λεπτά.

Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.

Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Βάζουμε το μπρόκολο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.

Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το αυγοτάραχο.

Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα