Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Νηστίσιμο ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι

Νηστίσιμο ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 3 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
1 φακελάκι κουκουνάρι
1 φύλλο δάφνης
½ ποτήρι του νερού ζεστό ζωμό κοτόπουλου έτοιμο ή παρασκευάστε τον δικό σας ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
πιπέρι
4 φλιτζάνια του τσαγιού βρασμένο ρύζι
150 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Γευστικό ρύζι για όσους νηστεύουν και όχι μόνο

Σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο βράζουμε τα 5 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης και ρίχνουμε μέσα 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι σπυρωτό και βράζουμε για 15 λεπτά.

Όταν το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε το φύλλο δάφνης, σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα κουζίνας και βάζουμε το καπάκι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον υπόλοιπο μισό ποτήρι ζωμό κοτόπουλου ή νερό, το κουκουνάρι, τα μπαχαρικά, τις σταφίδες, 4 φλιτζάνια του τσαγιού από το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με ντολμαδάκια.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα