Νηστίσιμο παστίτσιο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 10 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 πακέτα μακαρόνια νούμερο 3

Για την μπεσαμελ
1 ποτήρι φυτικό γάλα σε σκόνη αραιωμένο σε 8 ποτήρια νερό
10 κουταλιές αλεύρι

Για την σάλτσα
1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αν είναι το αγαπημένο σας φαγητό, τότε θα απολαύστε και την νηστίσιμη εκδοχή του

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Κατόπιν, τα σουρώνουμε ως συνήθως. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό. Ρίχνουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, τη ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι και σκόρδον. Όταν μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά.

Για τη μπεσαμέλ
Κτυπάμε το αραιωμένο «γάλα» με το αλεύρι. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν,όχι να βράσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί 30 λεπτά της ώρας, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα