Λικέρ βατόμουρο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 2 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

100 ml βότκα
50ml ρούμι
300 γραμμάρια ζάχαρη
2-3 κομματάκια φλούδας λεμονιού
400 γραμμάρια άγρια βατόμουρα
500ml Κρητική ρακή

Εκτέλεση:

Γλυκό λικέρ με έντονη γεύση και άρωμα

Στο νεροχύτη της κουζίνας μας καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα βατόμουρα. Σε μεγάλο γυάλινο βάζο τοποθετούμε όλα τα υλικά.
Ανακινούμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για τουλάχιστον ένα μήνα ανακινώντας περιστασιακά.

Φιλτράρουμε σε πυκνό σουρωτήρι χρησιμοποιώντας επιπλέον μια πυκνή γάζα.
Τοποθετούμε το λικέρ μας σε καθαρά μπουκάλια και πίνουμε με καλή παρέα, με παγάκια ή όχι, ή σερβίρουμε πάνω από παγωτό.

Με τα βατόμουρα που θα περισσέψουν παρασκευάστε μαρμελάδα βατόμουρο.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα