Home Γλυκά Βενιζελικά Λήμνου

Βενιζελικά Λήμνου

by sidagi.gr
0 σχόλιο 22 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τα Βενιζελικά
500 γραμμάρια αμύγδαλα με το φλούδι τους
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη η μιάμιση πλάκα
1 φλιτζάνι λικέρ κουαντρό
1 φλιτζάνι σιρόπι
κονιάκ για τα χέρια

Για το γλάσο
350 γραμμάρια βανίλια υποβρύχιο

Εκτέλεση:

Παραδοσιακό γλύκισμα από τη Λήμνο με αμυγδαλόψιχα και λιωμένη σοκολάτα

Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια προσθέτετε τη σοκολάτα.Ανακατεύετε τα υλικά καλά ούτως ώστε υπάρχει παντού η σοκολάτα με το αμύγδαλο και μετά ρίχνετε το κουαντρό .Στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά και το σιρόπι που πρέπει να το έχετε κάνει αρκετά βαρύ. Ρίχνετε όσο σιρόπι χρειάζεται ούτως ώστε να γίνει μία δεμένη μάζα.

Αφού τα ανακατέψετε καλά όλα μαζί, βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ και φτιάχνετε μπαλάκια με το μείγμα.
Αφήνετε τα μπαλάκια για 24 ώρες να στεγνώσουν καλά και τα γλασάρετε με βανίλια υποβρύχιο που έχετε ήδη ζεστάνει. (ζεσταίνετε τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει ρευστή )

Ρίχνετε ένα ένα τα μπαλάκια μέσα και τα γυρνάτε να περιλουστούν με το γλάσο της βανίλιας.Προσοχή η βανίλια δεν πρέπει να κοχλάσει. Αν δείτε ότι αρχίζει να βράζει από σύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Τα βγάζετε ένα ,ένα και τα ακουμπάτε σ ένα δίσκο. Τα στολίζετε με μία λεπτή γραμμή βανίλιας από πάνω.

Πηγή : http://www.eliasmamalakis.gr

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα