Υλικά:
Για 8 άτομα
Για τη ζύμη
350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 κρόκοι αυγού
4 κουταλιές της σούπας νερό κρύο
2 ασπράδια αυγού
Για τη γέμιση
6 αβγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
90ml χυμό λεμονιού φρέσκος χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού από 3 λεμόνια
180 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Τρομερός συνδυασμός κρέμα με γεύση λεμόνι και τρυφερό φύλλο τάρτας
Για τη ζύμη
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Έπειτα σε ξύλο κοπής κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και τρίψτε το με το αλεύρι . Ρίξτε τους κρόκους και το νερό και ζυμώστε ελαφρά για πολύ λίγο . Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε την με μεμβράνη ή βάλτε την μέσα σε μια σακούλα και αφήστε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Πουδράρετε με αλεύρι τον πάγκο σας και ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 3 χιλιοστών Τοποθετήστε την ζύμη σε ταψί το οποίο το έχετε αλείψει με βούτυρο. Αφαιρέστε τα περισσεύματα της ζύμης. Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι.
Για την συναρμολόγηση ζύμης – γέμιση
Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα για λίγο. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί. Αφήστε στην άκρη το μείγμα.
Βάλτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 160 βαθμούς. Καλύψτε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια και ψήστε για 10 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Βγάλτε την τάρτα από το φούρνο και με ένα πινέλο περάστε την επιφάνειά της με τα ασπράδια αυγού. Ρίξτε προσεκτικά μέσα τη γέμιση.
Ψήστε την τάρτα για 35 λεπτά περίπου. Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 2 ώρες.
Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.