Υλικά:
Για 4-6 άτομα
400 γραμμάρια αλεύρι μαυροσίταρου (φαγόπυρου)
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά αρτοποιίας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και μυρωδάτο ψωμί με φαγόπυρο για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά σε ζεστό νερό.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Σκεπάζετε το ταψί και το τοποθετείτε σε ζεστό δωμάτιο ή σε ζεστό φούρνο. Η ζύμη αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, από μία έως δύο ώρες.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τοποθετήστε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε για 50 λεπτά έως μία ώρα.