Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια ηλιέλαιο
Αλάτι
1 ½ κιλό αλεύρι
50 γραμμάρια μαγιά
150 γραμμάρια μπαχάρι
300 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο και κοπανισμένο
300 γραμμάρια κιλό καρυδόψιχα τριμμένη
Εκτέλεση:
Αν φτιάχνετε δικό σας ψωμί τότε είναι καιρός να δοκιμάσετε κι αυτό
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι και τη δουλεύουμε με το χέρι για να λιώσει. Την αφήνουμε να σταθεί περίπου μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να βγάλει φουσκαλίτσες.
Βάζουμε το προζύμι στο αλεύρι και πλάθουμε ρίχνοντας σιγά- σιγά νερό, μέχρι να γίνει ζυμάρι. Το αφήνουμε 1 ώρα στην άκρη να φουσκώσει και να γίνει διπλάσιο στο μέγεθος.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μέρη, απλώνουμε λάδι πάνω στο τραπέζι και ανοίγουμε τα φύλλα ένα- ένα με τα χέρια να είναι χοντρό σαν ψωμί.
Τα πασπαλίζουμε με καρύδι, σουσάμι και μπαχάρι, το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 δαχτύλων περίπου.
Τα βάζουμε στο ταψί με τη μεριά της γέμισης να φαίνεται προς τα πάνω και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.