Υλικά:
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Μισό κιλό αλεύρι
1/8 λίτρο γάλα
45 γραμμάρια νωπή μαγιά
1 σκελίδα σκόρδο
60 γραμμάρια ψιλοκομμένα πράσα
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι το πιπέρι, το αυγό και το σκόρδο και αφήνουμε να φουσκώσει.
Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι το πιπέρι, το αυγό και το σκόρδο και αφήνουμε να φουσκώσει.
Προσθέτουμε στη ζύμη τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα πράσα και ζυμώνουμε ξανά για να πλάσουμε τα ψωμάκια.
Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για να ψηθούν 20 λεπτά περίπου στους 225 βαθμούς.