Υλικά:
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
200 γραμμάρια μέλι
1 ξύσμα πορτοκαλιού
2 γραμμάρια πιπερόριζα σκόνη
3 γραμμάρια κανέλα
2 γραμμάρια γαρύφαλλο σκόνη
2 γραμμάρια γλυκάνισο
1 γραμμάρια καρδάμωμο σε σκόνη
1 γραμμάρια πιπέρι Σετσουάν
2 πρέζες αλάτι
1 αυγό
100 γραμμάρια αλεύρι
15 γραμμάρια μαγιά
65 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
65 γραμμάρια σκόνη φουντουκιού ή καρυδιού
Εκτέλεση:
Τέλειο και μυρωδάτο ψωμάκι που αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε
Βράζουμε το μέλι με τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό χτυπώντας με σύρμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, το οποίο αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί. Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.