Κρεμμυδόπιτα

by sidagi.gr
638 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
75 γραμμάρια βούτυρο
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
μοσχοκάρυδο
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φύλλα ζύμης σφολιάτας εμπορίου ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας
150 γραμμάρια τριμμένη φέτα
200 γραμμάρια τριμμένα ανάμεικτα κίτρινα τυριά
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κρεμμύδι και τρία τυριά

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 75 γραμμάρια βούτυρο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα κρεμμύδια για μισή ώρα.
Μόλις ξανθίσουν και μαλακώσουν,ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια.

Βάζουμε σε ένα μπολ 3 αυγά και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, λίγο μοσχοκάρυδο,αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε και αυτά.

Τέλος ρίχνουμε τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το ένα από τα δύο φύλλα της ζύμης σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε αυτό και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο της ζύμης σφολιάτας.
Χτυπάμε ένα αυγό.

Κόβουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και αλείφουμε την επιφάνεια της με το χτυπημένο αυγό.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε αρκετά σημεία, ώστε να φεύγουν οι ατμοί καθώς ψήνεται η πίτα.

Βάζουμε την κρεμμυδόπιτα στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα