Κορμός τιραμισού

by sidagi.gr
881 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια μασκαρπόνε
200 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά χωρισμένα ασπράδια με κρόκους
9 μπισκότα σαβαγιάρ
150 γραμμάρια κακάο σκόνη
250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)
50 ml αμαρέττο

Εκτέλεση:

Μια ακόμα τέλεια χριστουγεννιάτικη ιδέα για κορμό

Διαχωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μια λεία ομοιογενή κρέμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στην κρέμα του Μασκαρπόνε ανακατεύοντας απαλά.

Ντύνουμε μια μακρόστενη κυλινδρική φόρμα με διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας να μην τσαλακωθεί και κάνει σούρες.
Βάζουμε στη φόρμα τη μισή δόση κρέμας και απλώνουμε στη βάση της φόρμας για να την καλύψουμε.

Ανακατεύουμε τον καφέ με το αμαρέττο.
Στρώνουμε κατά μήκος της φόρμας τα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα στο μείγμα του καφέ (προσέχουμε οι σειρές να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους).

Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα για να γεμίσει σχεδόν η φόρμα, αφήνοντας χώρο για μια σειρά ακόμη μπισκότα.
Βάζουμε 3 ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε και στρώνουμε μια τελευταία σειρά μπισκότα βουτηγμένα στο μείγμα καφέ.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 12 τουλάχιστον ώρες ώστε να πάρουμε ένα καλά παγωμένο παγωτό.
Πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε σε δίσκο, αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη, λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο.
Στολίστε με χριστουγεννιάτικα στολίδια το γλυκό ή και το δίσκο σας και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα