Υλικά:
Για 4-6 άτομα
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
Εκτέλεση:
Γαρνίρετε κέικ, τούρτες σοκολάτας, παγωτά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!
Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ζεσταίνετε το γάλα όχι όμως να βράσει.
Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτετε το σιγά- σιγά και σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι διαρκώς. Προσθέτετε γάλα μέχρι να γίνει όσο αραιή επιθυμείτε- καλό είναι να μην είναι πολύ αραιή για να “στέκεται”.
Αν σας περισσέψει σιρόπι μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Θα πήξει βέβαια σχετικά, αλλά μόλις το ξαναζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά θα είναι και πάλι έτοιμο για χρήση. Αν δεν μπει στο ψυγείο δεν πήζει, και για αυτό ενδείκνυται και για διακόσμηση τούρτας.