Υλικά:
1 ½ κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες
¼ φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού βασιλικός πλατύφυλλος
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1 κουταλάκι της σούπας πελτές ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένo
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες και αφειρούμε τη φλούδα τους.
Πλένουμε τις ντομάτες και αφειρούμε τη φλούδα τους.
Τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας αφιρούμε τους σπόρους.
Στη συνέχεια τις ψιλοκόβουμε.
Αμέσως μετά τοποθετούμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ρίχνοντας το βασιλικό, τη ρίγανη σε μια βαθιά κατσαρόλα
και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Μόλις δούμε ότι αρχίζουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα και πιέζουμε ώστε να λιώσουν οι ντομάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προς το τέλος του χρόνου που χρειάζεται για να βράσει ρίχνουμε αλατοπίπερο.