Υλικά:
Για 1 μπουκάλι
2 ποτήρια ελαιόλαδο
3 κουταλάκι του γλυκού κόκκινες νιφάδες τσίλι
4 ολόκληρα αποξηραμένα κόκκινο τσίλι
Εκτέλεση:
Δώστε νέα γεύση και άρωμα στο φαγητό σας με ελαιόλαδο τσίλι!
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια εστία. Προσθέστε νιφάδες τσίλι και τα ολόκληρα το τσίλι. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή εστία μέχρι το τσίλι να βγάλει το άρωμά του. Στη συνέχεια αποσύρετε από την εστία και αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σουρώνετε το ελαιόλαδο μαζί με το τσίλι σε ένα μπουκάλι ή βάζο. Ανακινήστε περιστασιακά για να διαλύσει τα τσίλι.