Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Ένα μικρό σέλινο
Ένα λίτρο γάλα
25 γραμμάρια αλεύρι
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
50 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σούπα με ελαφριά γεύση για όλες τις ώρες
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σε αυτό προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Καθαρίζουμε το σέλινο καθαρισμένο, το κόβουμε σε μέτρια κομματάκια, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. Βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε την σούπα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.