Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού κάρι σκόνη
400 ml γάλα
400 γραμμάρια ντομάτες κονκασέ
600 ml ζωμό κρέατος ή ζωμό λαχανικών
200 γραμμάρια φακές
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
μερικές φέτες ψωμί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή
αλατοπίπερο
κόλιανδρο ή μαϊντανό για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Ζεστή και χορταστική σούπα με φακές και ντομάτα κονκασέ
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέστε μια πρέζα αλάτι μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ξανθίνει.
Στη συνέχεια ρίξτε στη κατσαρόλα τα καρότα και κάρυ. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τις ντομάτες, το ζωμό και ανακατεύουμε ρίχνοντας τις φακές. Μαγειρέψτε με σκεπασμένο καπάκι για 25 λεπτά.
Στη συνέχεια με μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή βελούδινη υφή.
Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού στο φούρνο για λίγα λεπτά για να κάνει τραγανή κρούστα. Πάνω τρίβετε φρέσκο τζίντζερ. Κόψτε σε κομμάτια τα ψωμιά.
Σερβίρετε ζεστή σούπα με ψωμάκια και γαρνίρουμε με μαϊντανό ή κόλιαντρο.