Υλικά:
Για 2-4 άτομα
8 φέτες μπέικον
3 κλωνάράκια σέλερι
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
2 καρότα
3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γραμμάρια παρμεζάνα
50 γραμμάρια μπέικον
1.500 ml ζωμός κoτόπουλου
200 γραμμάρια άσπρα φασόλια
200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 ντομάτες
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και ζεστή σούπα για να αντέξουμε το κρύο
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 1 λίτρο νερό.
Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε την μία σκελίδα σκόρδου, το ένα κρεμμύδι ολόκληρο κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης και 1 κλωναράκι δεντρολίβανο.
Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, άν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τα μυρωδικά.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, το κολοκυθάκι και τις ντομάτες σε κύβους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρότα, τις ντομάτες, το σέλερι και τον ζωμό.
Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζυμαρικό που επιλέξαμε, τα φασόλια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σοτάρουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια, να ξεροψηθεί.
Τέλος πασπαλίζοντας τριμμένη παρμεζάνα και μπέικον.