Υλικά:
Για 2-4 άτομα
80 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Απολαυστική και εύκολη σως για να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας ή το ορεκτικό σας
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή μπρουσκέτες.