Υλικά:
100 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
50 γραμάρια ροκφόρ
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για να βράσει.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για να βράσει.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα φύλλα βασιλικού να ζεματιστούν για 2 λεπτά και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
Αμέσως μετά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
Τα βγάζουμε από το παγωμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Μόλις στεγνώσουν,τα βάζουμε στο μίξερ με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα πολτοποιούμε.
Αφήνουμε τον πολτό που δημιουργήθηκε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
Τον στραγγίζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τα τυριά και τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
Αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά πριν πάρουν βράση.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε αλάτι, τριμμένο πιπέρι και 3 κουταλιές από τον πολτό που φτιάξαμε.
Αυτή η σάλτσα ταιριάζει με ψητό κρέας αλλά και με ζυμαρικά και με ρύζι.