Υλικά:
500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες
250 ml λευκό ξηρό κρασί
1 καυτερή πιπεριά
½ φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
γαρίδες βρασμένες ή ψητές
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνουμε.
Αρχικά βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνουμε.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
Πλένουμε,ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
Ρίχνουμε στο τηγάνι την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
Σε αυτό το χρονικό σημείο προσθέτουμε το λευκό κρασί.
Βάζουμε στη σάλτσα αλάτι ,πιπέρι και προαιρετικά εάν θέλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά της στο μισό.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
Τη σάλτσα αυτή μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή με ζυμαρικά.