Σαλάτα ραντίτσιο, αχλάδι και gorgonzola

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο με γεύση σύκο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα
1 κεφάλι ραντίτσιο
2 αχλάδι καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
3/4 φλιτζάνι ψημένα καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
85 γραμμάρια τυρί gorgonzola ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Εύκολη γεμάτη σαλάτα για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το βαλσαμικό ξίδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το λάδι, χτυπώντας μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ. Πολτοποιήστε μία σκελίδα σκόρδο και ρίξτε τη στο ντρέσινγκ.

Κόβουμε το ραντίτσιο στη μέση, αφαιρούμε τον πυρήνα και το κόβουμε κάθετα σε ροδέλες. Ανακατεύουμε με  τα αχλάδια κομμένα σε φέτες, καρύδια, και τους σπόρους ροδιού. Στη συνέχεια ραντίζουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα. Τέλος προσθέτουμε την gorgonzola θρυμματισμένη και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα