Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 μέτρια κολοκύθα κομμένη καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι κεχρί
5 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
⅓ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Εύκολη σαλάτα με υπερτροφές ωφέλιμες για τον οργανισμό σας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κύβος.
Αλατοπιπερώστε και ραντίστε με ελαιόλαδο την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και αραδιάστε τη σε ένα μεγάλο ταψί.
Ψήστε για 15-18 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι πάρα πολύ. (η κολοκύθα θα συνεχίζει να ψήνετε για ακόμα και μετά το φούρνο)
Προσθέστε ένα φλιτζάνι κεχρί και 2 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει μια βράση. Έπειτα σιγοβράζετε για περίπου 15 – 20 λεπτά.
Στη συνέχεια στραγγίξτε το κεχρί και ρίξτε το σε ένα μπολ μαζί με την κολοκύθα κομμένη σε κύβους, το σπανάκι, στη συνέχεια περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ξύδι, το χυμό λεμονιού και μουστάρδα. Ανακατεύετε καλά και στο τέλος ρίχνετε τα κράνμπερι.