Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
4 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 αγγούρι
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κινόα
2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες
2 γλυκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
12 αντζούγιες παστές
1 μικρή πράσινη λόλα
2 μεγάλα κομμάτια φέτας τριμμένα
Μισό λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Για την κινόα
1 φλιτζάνι Κινόα
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 φλυτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εργαλεία
Σουρωτήρι
Ξύλινη κουτάλα
Κατσαρόλα με καπάκι
Εκτέλεση:
Θρεπτική και εύκολη σαλάτα για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα
Για τη σαλάτα
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε τη πράσινη λόλα και χωρίζουμε τα φύλλα. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες.
Σε ένα γουδί κοπανάμε τις σκελίδες του σκόρδου. Ρίχνουμε και το λάδι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το ξίδι και μία κουταλιά της σούπας ντομάτα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τέλος προσθέτουμε το μαγειρεμένο κινόα και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.
Καλύπτουμε με τη λεμονάτη σως και την θρυμματισμένη φέτα, βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Για την κινόα
Το βράσιμο της κινόα είναι παρόμοιο με αυτό του ρυζιού.
Στο νεροχύτη βάζετε τη κινόα σε μεγάλο μπολ και την ξεπλένετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε για να αφαιρεθεί η πικράδα της.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κονόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά
Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά τη μαγειρεμένη κινόα και είναι έτοιμη για χρήση.