Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
Το 1/3 της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
Παρμεζάνα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα 5 πρώτα υλικά και αφήνετε στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόβετε σε λεπτές λωρίδες τα κολοκυθάκια. Ζεματάμε τα κολοκυθάκια με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Πέτα τα κολοκυθάκια με καρύδια, στη συνέχεια, προσθέστε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνετε την παρμεζάνα κομμένη σε λωρίδες και ραντίστε με τη σως.