Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
2 φλιτζάνια αρακά κονσέρβας
1 μικρό μπρόκολο ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ολόκληρα μικρά κινέζικα λάχανα
2 ολόκληρα καρότα, αποφλοιωμένα και τεμαχισμένα
2 αγγούρια, αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους
½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι πράσινο
Για τη σάλτσα
½ φλιτζάνια γλυκιά σως τσίλι
6 κουταλιές της σούπας μέλι
5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού Wasabi
½ φλιτζάνια Θρυμματισμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και χορταστική σαλάτα για όλες τις ώρες
Για τη σαλάτα
Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία και τα ψήνουμε για 10 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Ταυτόχρονα ζεματάμε το μπροκολο ψιλοκομμένα για 2 – 3 λεπτά. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα ξινόμηλα και τα βάζουμε ε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ψαχνό του κοτόπουλου σε κομμάτια, το μπρόκολο, το κινέζικο λάχανο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μας. Περιχύνουμε την σάλτσα.
Για τη σάλτσα
Για την σάλτσα ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.