Καφές με κανέλα και μπαχάρι

by sidagi.gr
619 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

400 γραμμάρια ζεστός φρέσκος καφές φίλτρου (έτοιμος)
1/2 λίτρο γάλα
1περικάρπιο βανίλιας
1αστεροειδή γλυκάνισο
1ξυλάκι κανέλας
2 σπόρους κάρδαμο
4κουταλιες σιρόπι ινδικής καρύδας

 

 

 

Εκτέλεση:

Γλυκός καφές με έντονη γεύση απο άρωμα Ανατολής

Βάζουμε στη φωτιά το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικα για δέκα λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προηγουμέως έχουμε σκίσει την βανίλια και έχουμε βγάλει τους σπόρους από μέσα και έχουμε πατήσει ελαφρώς τους σπόρους από το κάρδαμο.
 
Περνάμε έπειτα το γάλα απο σινουά και το βάζουμε στο ειδικό σκεύος για να κάνουμς αφρόγαλο ή το χτυπάμε με μιξεράκι του φραπέ.
Ανακατεύουμε τον καφέ με το σιρόπι και μοιράζουμε σε 4 μεγάλα ποτήρια ενώ βάζουμε και το αφρόγαλο απο πάνω.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα