Υλικά:
300 γραμμάρια κολοκύθας
150 γραμμάρια τυρί Μετσοβόνε
1 μικρό φλιτζάνι ξινόγαλο
150 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο
25 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
για τη βάση του ορεκτικού:
½ Κιλό αλεύρι καλαμποκιού
5 αυγά
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη ζύμη του ορεκτικού βάζουμε σε μια μπασίνα ½ κιλό αλεύρι καλαμποκιού, 5 αυγά και 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη του ορεκτικού βάζουμε σε μια μπασίνα ½ κιλό αλεύρι καλαμποκιού, 5 αυγά και 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Στην ίδια μπασίνα ρίχνουμε 150 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο και 150 γραμμάρια τυρί Μετσοβόνε τριμμένο.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη,την αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 28 εκατοστών περίπου.
Τη βάζουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Όταν δούμε ότι έχει πάρει ελαφρώς χρώμα, βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το ξινόγαλο.
Ακόμα, ξύνουμε από πάνω την κολοκύθα σε φλοίδες.
Αλατοπιπερώνουμε τη ζύμη και προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο.
Αμέσως μετά τη βάζουμε ξανά στο φούρνο να ψηθεί για άλλα 15 περίπου λεπτά.