Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
1 κιλό πλυμένα βλίτα ή ραδίκια ή σπανάκι
100 γραμμάρια τυρί φέτα
Εκτέλεση:
Ορεκτικό για να συνοδέψετε θαλασσινά της επιλογής σας
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνετε τα βλίτα και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Τρίβετε στον τρίφτη ένα κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Όταν ροδίσει, ρίχνετε σιγά- σιγά τα βλίτα. Ανακατεύετε καλά. αφήνετε να πάρει μία βράση. Στο τέλος προσθέτετε το τυρί.
Ανακατεύετε. Προσθέτετε πιπέρι και αν δεν είναι αλμυρό το τυρί, προσθέτετε και αλάτι.