Τηγανιτές γλυκοπατάτες με γραβιέρα

by sidagi.gr
3,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
2 κρεμμύδια κομμένα
Ελιές ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Φτιάξτε τις αγαπημένες σας πατάτες τηγανιτές με μυρωδικά για να συνοδέψτε τα ψητά σας

Σοτάρουμε το βούτυρο με το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχουμε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Λίγο αργότερα προσθέτουμε το πιπέρι, τις ελιές ψιλοκομμένες, την γραβιέρα και το μαϊντανό και αφήνουμε για λίγο ακόμα ώσπου να λιώσουν τα τυριά.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα