Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
3 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 καλαμπόκι φρέσκο και καθαρισμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 αυγό
Εκτέλεση:
Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για τάρτα με λαχανικά εποχής!
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ευθυγραμμισμένο φύλλο ψησίματος.
Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ρίχνετε σε ένα μπολ το βούτυρο, το βασιλικό και το σκόρδο. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή έως ότου το βούτυρο λιώσει. Βουρτσίστε το μισό μίγμα βουτύρου την σφολιάτα.
Βάζετε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια μέσα στη σφολιάτα και από πάνω το καλαμπόκι. Πασπαλίστε την παρμεζάνα πάνω από την τάρτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Χτυπήστε τον κρόκο αυγού με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βουρτσίστε τα τριγύρω από τη σφολιάτα. Ψήστε 20-25 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν. Μεταφορά σε μια πιατέλα και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.