Στριφτή κιμαδόπιτα

by sidagi.gr
802 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

250 γραμμάρια φύλλο για πίτες
700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά της  σούπας πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα κανέλα
4 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Σουσάμι λευκό και μαύρο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστή κιμαδόπιτα με πιπεριά και μυρωδικά για ένα χορταστικό κολατσιό

Αρχικά ετοιμάζετε τον κιμά  σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια να ανακατευτεί καλά με το κρεμμυδάκι και σβήνετε με το λευκό κρασί.

 Αφήνετε να μαγειρευτεί καλά το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί καλά το κρασί. Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στον κιμά. Βάζετε το φύλλο δάφνης, τη κανέλα, το μπαχάρι, αλατάκι και πιπεράκι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Αφήνετε να κρυώσει και αφαιρέστε το δαφνόφυλλο.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια ενός κουταλιού αδειάστε το μείγμα με τον κιμά στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.

Τυλίξτε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
Βάζετε τις στριφτές στο λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι. Πασπαλίστε με λευκό και μαύρο σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα