Υλικά:
Για 2-4 άτομα
300 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
5 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότεροι κατά τη γεύση
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κρόκοι αυγών
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
Εκτέλεση:
Πλούσιο ορεκτικό με έντονη και γεμάτη γεύση
Βράζουμε το ρύζι σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει αλντέντε.
Στο μεταξύ λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις χτυπάμε μαζί με τους κρόκους σε ένα μπολ.
Μόλις γίνει το ρύζι, το στραγγίζουμε και αμέσως το προσθέτουμε ανακατεύοντας στους κρόκους ώστε η θερμότητα του ρυζιού να τους μαγειρέψει) και νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο που ρίχνουμε.
Τελικά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε με την παρμεζάνα για 15-20 λεπτά σε μέτρια εστία (2-4 βαθμούς μάτι κουζίνας).