Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη ζύμη
Μισό κιλό αλεύρι μαλακό
Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
Ενα φλιτζάνι ξύδι
Ένα ποτήρι νερού ελαιόλαδο
200 -300 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη γέμιση
Μισό κιλό φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και παραδοσιακή στριφτή τυρόπιτα από τη Σκόπελο
Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε τα αλεύρια σε μια λεκάνη αφού πρώτα τα κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε σταδιακά το νερό και λίγο αργότερα ρίχνουμε και το λάδι. Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας να μην είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή.
Τη σκεπάζουμε ,και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Για την συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
Στη συνέχεια, την κόβουμε στα τρία και ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια με τον πλάστη. Προσπαθούμε το κάθε φύλλο να γίνει αρκετά λεπτό.
Απλώνουμε στο πρώτο φύλλο τριμμένη φέτα σε μια ευθεία γραμμή και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα σκουλήκι που το ξανατυλίγουμε για να γίνει σαλιγκάρι. Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα δύο φύλλα.
Τηγανίζουμε τις στριφτές μας τυρόπιτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.