Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανού
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρό αγγούρι
1 κουταλιά του γλυκού ξίδι ή χυμός λεμονιού
αλάτι
4 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα
50 γραμμάρια τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό σνακ για μικρούς και μεγάλους
Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο για το κόψιμο των λαχανικών ή το μέρος του τρίφτη που βγάζει φλούδες από τα λαχανικά, ώστε να κόψουμε φέτες όσο το δυνατόν ισόπαχες σχεδόν διάφανες.
Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα και, έπειτα, τις στραγγίζουμε.
Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο, από άκρη σε άκρη. Καλύπτουμε με τις φέτες αγγουριού, τις οποίες βάζουμε σε διπλή στρώση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο ή το μαϊντανό και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλείφουμε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με αυτές τις φέτες αγγουριού. Κόβουμε κάθε σάντουιτς διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα, ή σε τρεις λωρίδες.