Υλικά:
Για 2 άτομα
Πυρίμαχο μπολ κατάλληλο για φούρνο
1 μεγάλο αυγό φρέσκο
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
κόκκινο πιπέρι για γεύση
αλάτι και πιπέρι
φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Ψωμί
Εκτέλεση:
Φρέσκο αυγό ψητό με τριμμένη ντομάτα και μυρωδικά για όλες τις ώρες
Στο πάτο ενός πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και σπρώχνεται τη σάλτσα προς τα τοιχώματα του μπολ.
Τότε βάζετε το αυγό. Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι.
Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.