Υλικά:
Εκτέλεση:
Πίτα με έντονη γεύση φρέσκων λαχανικών που περιέχει μέσα και κιμά
Για τη ζύμη
Για να φτιάξουμε το φύλλο της πρασόπιτας αναμειγνύουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό και φτιάχνουμε μια ζύμη.
Αυτή τη χωρίζουμε σε δύο μέρη την πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ. Στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα, προσέχουμε το ένα να είναι μεγαλύτερο και το άλλο μικρότερο.
Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Κόβουμε τα πράσα σε μικρές ροδέλες και τα βάζουμε με λίγο νερό σε ένα τηγάνι. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους, ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε τα πράσα.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας πρώτα τον κιμά και μετά το μπέικον.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τα αφήνουμε λίγο και όταν κρυώσουν, προσθέτουμε τη φέτα.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στο κάτω μέρος του τοποθετούμε το μεγαλύτερο φύλλο.Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Καλύπτουμε από πάνω με το μικρότερο φύλλο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 με 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω- κάτω.