Υλικά:
Για 4-6 άτομα
900 γραμμάρια σελινόριζα
1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Αλάτι
Ψιλοκομμένα φύλλα σελινόριζας, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Λαχταριστός και μυρωδάτος πουρές από σελινόριζα για όλες τις ώρες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να σιγοβράσει (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερό), ξεφλουδίζετε τις σελινόριζες με ένα μαχαίρι. Κόψτε τις λενινόριζες σε κύβους και βάζουμε για 25 – 30 λεπτά.
Σουρώνετε τις σελινόριζες στο νεροχύτη και τις ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά. Με ένα πιρούνι πολτοποιείτε τη σελινόριζα σε πουρέ.
Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα πουρέ και σερβίρουμε.