Υλικά:
Για 6-8 άτομα
8 γλυκοπατάτες
100 γραμμάρια βούτυρο
1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
1 κούπα τυρί τσένταρ (250 γραμμάρια)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστός πουρές πατάτας με έντονο άρωμα και γεύση για όλες τις ώρες
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια. Τις βγάζουμε μέχρι να είναι τρυφερές, γύρω στα 25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά – σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί τσένταρ θρυμματισμένο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.