Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
170 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
3/4 φλιτζάνι νερό
3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3/4 κουταλάκι αποξηραμένο μαϊντανό
1 φύλλο σφολιάτας ή 1 φύλλο για ζύμης για πίτσα
1 πακέτο φέτες πεπερόνι (6-7 φέτες πεπερόνι)
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
1 πρέζα σκόνη σκόρδου
1 κρόκο αυγού με λίγο νερό
Εκτέλεση:
Λαχταριστή κλειστή πίτσα με φύλλο σφολιάτας για όλες τις ώρες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και ρίχνετε το σκόρδο. Σοτάρετε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας, το νερό, ξερό βασιλικό, ρίγανη και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρει το μείγμα μια βράση. Αφαιρέστε απ’ την εστία και αφήνετε λίγο να κρυώσει.
Ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνετε.
Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα σάλτσας κατά μήκος στο κέντρο της ζύμης και συνεχίζετε συμπληρώνοντας με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και με ένα μαχαίρι κόβουμε ίσες λωρίδες αριστερά και δεξιά από της γέμισης.
Πλέκετε τη ζύμη σταυρώνοντας τις λωρίδες εναλλάξ μια από δεξιά και μια από αριστερά.
Αλείψτε την πλεξούδα με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Κόβετε σε λεπτές λωρίδες τα πλαϊνά της ζύμης και κλείνετε Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιάς. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα.
Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε 2 λωρίδες στην άκρη κάθε ζύμης.
Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης, τυλίγετε ρολό και πατάτε τις άκρες του ρολό για να κολλήσουν.
Πιάνετε 3 λωρίδες από τη μια πλευρά και πιέζετε τη ζύμη να κολλήσει. Πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι. Δηλαδή, πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από τη μία άκρη και τη φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες.
Χτυπάτε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες. Ψήνετε την πίτσα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά.